Bryggeguide for presskanne

Hvordan lage en fantastisk god presskanne. Det tar kun noen få minutter å lage den og resultatet blir langt bedre enn det meste av kaffe en har smakt. Det eneste du trenger er rent vann, kaffe og noe å ta tiden med. Har du en egen kvern, kan du justere kverningsgraden etter din smak.

  1. Kvern 20 gram kaffe litt grovere enn filtermalt
  2. Hell kaffen opp i presskannen (kan bruke filtermalt kaffe med godt resultat)
  3. Hell 300 gram vann som er 89 grader varmt over kaffen (la det stå i 4 minutter)
  4. Forsiktig stikk et hull i kaffehinnen slik at gruten synker til bunns (unngå å røre rundt)
  5. Fjern skummet på overflaten med en skje
  6. Sett på lokket og vent i 4 minutter
  7. Hell kaffen i koppen uten å presse ned stempelet

Nyt den deilige kaffen!

Skroll til toppen